PT-E85  de  Luxe USB etanol-átalakító  3/4 hengeres autókhoz

3/4 hengeres benzines jármüvek etanol üzemre való átalakítására kifejlesztett digitális egység, USB csatlakozóval, számítógépes finomhangolási lehetoséggel.

            Ára:  44 500 Ft

Üzemanyag             Benzin  és/vagy  E85 bioetanol
Használható                     3/4 hengeres jármüvekhez
Jótállás                                                               5 év
Környezetbarát technológia                                                               igen
Hidegindító funkció                                                               igen
Gyári csatlakozós kivitel                                                               igen

 

Mi is az a bioetanol?

Növényi alapanyagból elöállított, víztelenített alkohol. Bioetanol elöállításakor keményítötartalmú növényi alapanyagból (kukorica, árpa, búza, stb.) elöször cukrot, majd alkoholt állítanak elö erjesztéssel, majd lepárlással.

 

Mit takar az E85 jelzésü üzemanyag neve?

Az E85 jelzésü üzemanyag 85% bioetanolból és 15% benzinböl áll. Az oktánszáma 105 a sima benzin 95-ös oktánszámával ellentétben. Ennek az az elonye, hogy növekedhet az autó teljesítménye, csökkenhet a fogyasztása, hiszen csökken a motorban lévö detonációs égések elöfordulási lehetösége. Az elöbb említett tulajdonságokon túl a motor élettartama is növekszik etanol használata mellett, hiszen a detonációs égések súlyosan károsítják a motoralkatrészeket.

 

A bioetanol megújuló energiaforrás. Nem csak a pénztárcánknak, de a környezetnek is kedvezünk a használatával. Az égésekor annyi CO2 szabadul fel, mint amennyit a növény a felhasználása elött megkötött, így nem járul hozzá az üvegházhatás erosödéséhez.  


Elönyök:

  1. Olcsóbb, mint a benzin
  2. Magasabb oktánszámú, mint a legjobb benzin
  3. Környezetbarát
  4. Tisztítja az üzemanyagrendszert (motor élettartamának növekedése)

 

Hátrányok:

  1. Az E85 fajlagos energiája alacsonyabb, mint a benziné, ezért 20-30%-os  a   fogyasztásnövekedés.
  2. Etanol-átalakító használata szükséges a tökéletes üzemhez


A bioetanol jótékony hatásai:

A bioetanol jótékony hatásai közé sorolhatjuk az üzemanyagrendszer tisztító hatását is. Az alkoholtartalom miatt jobb oldószer, mint a benzin. A injektorok élettartama növekszik, a motor teljesítménye növekedhet, a fogyasztása csökkenhet.

Az elöbb említett tisztító hatás miatt, az etanol üzemre váltáskor 1000 km megtétele után érdemes lecserélni az üzemanyagszürot, mely a felszabaduló szennyezödés következtében eltömödhet.


          TÉVHIT!

Bár az etanol agresszívabb anyag, mint a benzin, a gumialkatrészek és tömítések élettartama csak minimálisan csökkenhet, problémák általában nagyon használt, repedezett gumialkatrészek esetében jelentkeznek. Etanolra átálláskor érdemes ennek megelözése végett az üzemanyagrendszer gumicsöveit, tömítéseit ellenörizni, esetleg újakra cserélni.

 

Mindent összevetve etanol üzemben a jármü fogyasztása 20-30%-kal növekedhet, viszont az E85 kedvezöbb ára (akár 100 Ft-os árkülönbség) miatt nem jelent többletköltséget, söt, olcsóbb lesz az autó használata!


Ügyfeleink tapasztalatai és visszajelzései alapján a fogyasztás  általában 20%-kal növekszik meg.

 

 

Cseke Autóvillamosság  Várpalota  Veszprémi ut 57